Romme gaat door met schaatsen

Olga (Nuongirl)
Gianni Romme heeft gezegd dat hij voorlopig nog doorgaat met schaatsen. Romme zei na zijn laatste officiële wedstrijd van dit seizoen, de 5.000 meter vrijdagavond in Thialf, dat hij op zoek gaat naar het "juiste gevoel."

"Ik heb dit jaar vaak in een diep dal gezeten. Maar dat heb ik wel vaker, en meestal kwam ik heel sterk terug. Mijn doel is zeker top acht rijden, maar eigenlijk in de buurt te komen van het podium. Ik denk dat het er nog in zit. Dus ga ik verder," aldus Romme.

De Nederlander zegt wel dat het ook zo kan zijn dat zijn gevoel hem bedriegt. "Dat merk ik dan wel kort na de zomer, bij de eerste selectiewedstrijden. Lukt het dan niet, dan stop ik alsnog. Gaat het goed, dan ga ik door naar de volgende ronde. Ik heb er wel vertrouwen in."

Romme weet nog niet hoe hij het gaat aanpakken. Zoals al bekend is, stapt zijn trainer Jac Orie over naar de DSB-schaatsploeg, maar daar is geen plek voor Romme. "Ik ga er niet vanuit dat zich bij mij nog één van de grotere teams meldt. Er zijn voldoende andere mogelijkheden om verder te gaan."