Speed gelooft niet in voordeel V10

Maurice (mbn)
Volgende week zullen we met eigen ogen kunnen zien of Scuderia Toro Rosso voordeel haalt uit het rijden met de gelimiteerde V10. Voorlopig ontkent Scott Speed dat dit het geval is.

De beslissing om Minardi, en daarmee nu Scuderia Toro Rosso, dit jaar nog met een gelimiteerde V10 te laten rijden heeft al veel stof doen opwaaien. Niet toevallig concurrent Midland zette de aanval in op het in hun ogen onterechte voordeel dat Scuderia Toro Rosso heeft en verschillende teams volgden. Verwacht wordt dat de FIA in de eerste paar races nadrukkelijk zal bekijken of de gelimiteerde V10 voordeel oplevert, om eventueel daarna de regels aan te passen.

Vanuit het kamp van de rooie stier opent nu Scott Speed de tegenaanval: "Op dit moment geeft het ons geen voordeel in performance. Misschien hadden we aan het begin van het jaar het voordeel van meer betrouwbaarheid. (...) De V8's worden ontwikkeld en evolueren en ze breken nu al circuitrecords die uit het V10-tijdperks stammen."

De Amerikaan vervolgt: "We houden onze vingers gekruisd dat ze de V8's niet zo snel ontwikkelen tot het niveau dat wij daardoor totaal niet competitief meer zijn. Zoals het er nu voor staat denk ik dat het redelijk gelijk is."