Movistar maakt averij in Volvo Ocean Race

Pieter (Falco)
Grote opschudding in de Volvo Ocean Race vandaag: in de Spaanse zeilboot de Movistar kwam water binnen, waardoor het zeiljacht dreigde te zinken. De Nederlandse schipper Bouwe Bekking sloeg groot alarm door andere zeilboten die in de buurt koersten om hulp te vragen en maakte zijn bemanning klaar voor evacuatie.

De paniek werd veroorzaakt door een gat in de kiel van het schip, waardoor het water snel tot kniehoogte steeg in het middengedeelte. Het gat kon echter gedicht worden doordat een teamlid onder water een noodpomp wist aan te brengen. Via e-mail liet Bekking weten: "Langzaam maar zeker daalde het waterpeil in de boot en kregen we de zaak onder controle"

Toen het incident gebeurde, lag de Movistar nog op de tweede plaats in de koers, maar het zeilschip is nu afgezakt naar de zesde en laatste plaats. Vanwege verdere reparaties zal de Movistar een noodzakelijke stop moeten maken in Ushuaia, wat gelegen is in het zuidelijkste puntje van Argentinië. Inmiddels heeft de ABN Amro I als eerste boot de Kaap Hoorn weten te ronden en wordt er nu noordelijk gekoerst naar Rio de Janeiro.