Coupet wil duidelijkheid

Maikel (WeebI)
Grégory Coupet wil duidelijkheid over wie er eerste doelman zal zijn op het WK. Dat vertelde de Franse goalie van Olympique Lyon in een interview.

Bondscoach Raymond Domenech zit in eenzelfde soort dilemma als Jürgen Klinsmann, bondscoach van Duitsland. Beiden hebben ze twee topkeepers onder hun hoede, die allen willen fungeren als eerste doelman in Duitsland komende zomer.

"Ik had eigenlijk nu wel een soort bevestiging verwacht," vertelt Coupet. "Als ik vlak voor het WK hoor dat ik tweede keeper ben achter Fabien Barthez is dat een enorme tegenslag. Ik ken mezelf, en als ik een tegenslag moet verwerken ben ik niet mijn normale zelf."

Afgelopen woensdag verloor Frankrijk een oefeninterland tegen Slowakije met 2-1. Toen stond Marseille-keeper Fabien Barthez in het doel bij Les Bleus. "Ik weet zeker dat ik in ieder geval nummer twee ben. Maar ik heb zo hard gewerkt om nummer één te zijn, dat het een enorme tegenslag voor me zou zijn als dat niet zo is op het WK," aldus de doelman van de regerend Frans kampioen.