Nieuwe geruchten Räikkönen-Ferrari

Wouter (ziggyziggyziggy)
De geruchten dat Kimi Räikkönen in 2007 voor Scuderia Ferrari rijdt, zwellen weer aan. Drie Finse kranten berichtten dat de Fin al zou hebben getekend.

De kranten IS Urheilu, IS Veikkaaja en Ilta Sanomat wisten deze week te melden dat Räikkönen al een contract met Ferrari zou hebben getekend. De Duitse krant Express wist een anonieme bron bij Ferrari te citeren, die bevestigde dat Kimi naar Ferrari gaat. "Ferrari zou het contract met Kimi al kunnen publiceren, maar we willen niet dezelfde fout maken als McLaren, toen zij de deal met Alonso te snel bekend maakten," aldus de Ferraritechnicus.

Ondertussen mengt ook de voormalig manager van Alonso, Adrian Campos, zich in de discussie. Hij vertelde het Spaanse radiostation Cadena SER dat hij er zeker van is dat Räikkönen niet de teamgenoot van Alonso wordt bij McLaren. Zoals ook al bij eerdere berichten over de Räikkönen-Ferrari-link het geval was, zwijgen de betrokken partijen in alle toonaarden. Wel zei Räikkönen in januari snel bekend te maken wat zijn plannen zijn, èn zou hij een miljoenendeal van McLaren hebben geweigerd.