Van Bommel bekoort bondscoach

Michel (Baraja)
Bondscoach Marco van Basten toonde zich gematigd tevreden na afloop van het met 1-0 gewonnen oefenduel tegen Ecuador. Met name de prestatie van Mark van Bommel was Van Basten goed bevallen.

”We hebben slecht, maar gedisciplineerd gespeeld”, aldus Van Basten. ”Het baltempo was te laag en we konden de tegenstander niet helemaal onze wil opleggen. Voetballend hebben we te weinig afgedwongen. Toch hebben we weinig kansen weggegeven. Dat is positief.” Van Basten zag verder nog een winstpunt: ”Ik heb jongens als Boateng, Jaliens, Meerdink, Hofs en Van Bommel weer aan het werk gezien. Dat is leerzaam. Boateng had het moeilijk op het middenveld. Met Maduro ging het na rust beter. Van Bommel heeft het goed gedaan. Over hem ben ik tevreden.”

Van Bommel zelf waant zich nog niet in de definitieve selectie: ”Ik hoop straks bij de WK-selectie te zitten. Ik heb nog nooit een groot eindtoernooi gespeeld en dat is wel mijn grote droom. Ik moet proberen bij Barcelona mijn vorm vast te houden en zo in beeld te blijven bij Oranje.” De middenvelder vindt niet dat Nederland op de toppen van zijn kunnen heeft gespeeld: ”Het was niet best, maar we hadden wel de intentie. Vooral in de eerste helft was het niet goed. Daarna werd het iets beter, al hadden we het publiek iets meer willen bieden.”