Uitslag finale Engelse League Cup

Corné (Curchulain)
Manchester United heeft het seizoen toch nog wat kleur kunnen geven door de Carling Cup te winnen. In een weinig spannende finale in het Millennium Stadium in cardiff werd Wigan Athletic met 4-0 verslagen.

United begon direct aanvallend, wat resulteerde in een kopbal op de lat van Wayne Rooney in de zevende minuut. Nog voor het kwartier moesten verscheidene Latics nog ingrijpen op inzetten van Ji-Sung Park en Louis Saha, die verrassend Ruud van Nistelrooij buiten de basis hield. Ha een goed half uur werd het eindelijk 1-0 door toedoen van Wayne Rooney, die vanaf de rand van het strafschopgebied de bal in de rechteronderhoek krulde. Daarna leek Wigan wakker en werd er meer aangevallen. Het resulteerde echter in niet meer dan een handvol kansen. Een halve minuut voor rust kreeg Arjan de Zeeuw de gele kaart wegens een overtreding op Rooney. Het was het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Twee minuten in de tweede helft kwamen de Red Devils met de schrik vrij nadat Paul Scharner, Henri Camara en Leighton Baines in de kluts alledrie op doel konden schieten. Edwin van der Sar had er echter geen moeite mee daar zijn verdedigers alledrie de schoten wisten te blokkeren. Enkele minuten later was Wigan aan de andere kant niet zo gelukkig. Na een voorzet van Gary Neville vond Saha in eerste instantie nog Wigan-keeper John Filan op zijn weg, maar kon hij in de rebound de voorsprong voor United verdubbelen. Vanaf dat moment ging het hard. Vier minuten later kogelde Cristiano Ronaldo de bal in de verre hoek na voorbereidend werk van Saha. Zijn eigen temperament kwam hem echter op een prent te staan. Rooney maakte het geheel twee minuten later af op aangeven van Rio Ferdinand na een vrije trap van Ryan Giggs. De Mancunians drongen vervolgens niet al te hard meer aan en Wigan kon geen vuist meer maken.