Super Aguri tevreden over test

Dennis (dennistd)
Super Aguri blikt tevreden terug op de afgelopen testweek op Barcelona. Na een week vol gemengde gevoelens gaat het team nu naar Silverstone voor de laatste tests voordat het seizoen op 12 maart start in Bahrein.

Vooral Takuma Sato reed veel met de oude Arrows. "Ik ben bijzonder trots op alle medewerkers binnen het team die deze test mogelijk hebben gemaakt, ondanks het krappe schema. Deze test was voor ons een belangrijke mogelijkheid om onze systemen te checken voordat we naar Bahrein gaan", aldus Sato.

"Ik ben erg tevreden dat we deze driedaagse test hebben kunnen afronden en dat we de kleine hoeveelheid data die we binnen hebben gekregen, goed hebben kunnen verwerken. We zullen hard moeten werken om competitief te worden, maar dit was een bemoedigende start en ik ben heel erg blij dat iedereen het zo goed heeft gedaan. We zullen hard werken als we ons aërodynamisch pakket voor 2006 voor het eerst zullen testen op Silverstone", liet de kleine Japanner optekenen.

Ook tweede coureur Yuji Ide reed met de interim wagen en toonde zich tevreden. "Het was een goede test. Ik reed op de tweede dag en ben erg blij met de hoeveelheid vooruitgang die het team heeft geboekt in de afgelopen drie dagen. Ik had graag meer kilometers gereden, maar er waren wat problemen die dat verhinderden. Ondanks dat ben ik tevreden over wat ik geleerd heb in de 44 ronden die ik heb gereden. Ik voelde voor het eerst de G-krachten en de downforce van een F1-wagen. Hoewel ik niet veel gereden heb, voelde ik me goed in de auto en ik hoop dat ik betere rondetijden kan neerzetten in de races. Ik heb veel geleerd en heb het bijzonder naar mijn zin gehad. Ik zie uit naar de volgende test en de openingsrace in Bahrein", aldus Ide die in Bahrein zijn F1 debuut maakt.