Susie Stoddart ook in DTM

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Na Vanina Ickx zal ook Susie Stoddart komend jaar DTM rijden. De geboren Schotse zal voor het team van Mücke in een AMG-Mercedes C-Klasse uitkomen.

De 23-jarige Stoddart heeft in 2003 en 2004 meegestreden voor de McLaren Autosport BRDC Young Driver of the Year Award, de prijs die David Coulthard, Garry Paffett en Jamie Green in het verleden wonnen. Ze is na Ellen Lohr de éérste vrouw die een Mercedes-Benz mag besturen. Lohr is tot op heden de enige vrouw die een race won, ze versloeg in 1992 voormalig wereldkampioen Formule 1 Keke Rosberg op het circuit van Hockenheim. Vanaf 1996 is Stoddart in de racerij actief en na jaren karting ging stapte ze in 2001 voor het eerst in een racewagen in de Formule Renault, waar ze in 2004 negende overall werd. In 2005 reed ze door een blessure maar twee races in de Britse Formule 3.

” Het is geweldig dat ik deze kans krijg. De uitnodiging om in Barcelona DTM-wagen te testen was echt een verrassing. Ik heb mijn best gedaan om een zo goed mogelijke indruk te maken. Vorig jaar was ik erg onder de indruk van de pole ronde en de overwinning van Mika Hakkinen op het circuit van Spa. Ik zal alles geven in dit veld vol sterren, en kijk erg uit naar mijn debuut op Hockenheim begin april. In het begin zal ik veel moeten leren en dus verder naar achteren rijden maar ik kom vooraan”, aldus Stoddart.

Naast Stoddart werd ook Mathias Lauda, zoon van ex-wereldkampioen Formule 1 Niki Lauda, gepresenteerd voor komend seizoen. Lauda zal ook een AMG-Mercedes C-Klasse besturen alleen rijdt hij voor het Persson Motorsport team. Vier jaar geleden maakte Mathias zijn racedebuut in de Formule Nissan, hij werd dat jaar twaalfde en in 2003 werd hij achtste. In 2004 stapte hij over naar de Formule 3000 en de Euro 3000 series en afgelopen jaar reed hij zowel GP2 als A1GP voor zijn geboorteland Oostenrijk.

Zijn vader heeft ook DTM gereden dus kent het klappen van de zweep. ” Ik ben erg blij dat Mercedes-Benz Mathias de kans geeft. De serie is zeer professioneel en geliefd bij de fans, en na de Formule 1 de grootste klasse die er is. Het zal zwaar worden voor Mathias om zich te bewijzen in de top van de DTM”, aldus Lauda senior.

“Ik ben erg trots dat ik voor Mercedes-Benz mag rijden. Ik heb nog geen toerwagenervaring dus ik zal zeker nog veel moeten leren, maar de eerste test ging goed. Na een leerperiode wil ik oogsten, maar ik weet dat het geen ik kwam, zag en overwon zal worden daarvoor is het te lastig in deze klasse”, aldus zoon Mathias.

Norbert Haug, vice president van Mercedes-Benz Motorsport, is vanzelfsprekend erg blij met de nieuwkomers in de Mercedes-familie. ” Met Susie en Mathias hebben we twee goede nieuwkomers in ons DTM team. Stoddart presteert haar hele carrière tot nu toe al goed en ze was dichtbij het winnen van de Young Driver-award, wat haar onderscheidt van de rest. Mathias heeft in zijn korte loopbaan ervaring opgedaan in singleseaters. Hij begon laat met racen en heeft relatief weinig ervaring. De DTM en deze omgeving zullen hem beter maken. Mathias en Susie zijn aanwinsten voor de DTM. Ze kunnen beide op onze volledige steun rekenen.”

Susie Stoddart.

Mathias Lauda en vader Niki.