NBA: Detroit en Dallas blijven winnen

Zwansen
De Detroit Pistons en de Dallas Mavericks, twee favorieten voor de NBA-titel, wonnen donderdag beiden hun wedstrijden en blijven aan kop in respectievelijk de Eastern Conference en de Western Conference.

De Indiana Pacers gingen op bezoek in Detroit. In de wedstrijd, die vorig seizoen nog in een massale vechtpartij tussen spelers en fans uitliep, liet Detroit nog maar eens zien waarom ze het beste team in de NBA zijn. Met hun stugge verdediging forceerden ze de Pacers tot maar liefst 22 keer balverlies. Ook werden er twaalf schoten geblockt, tegenover maar eentje voor de Pacers. Grote man bij de Pistons was Rasheed Wallace, die 28 punten scoorde, waaronder elf opeenvolgende punten in het vierde kwart. Detroit blijft ruim aan kop in het oosten met 44 overwinningen en slechts negen verliespartijen.

Voor de Dallas Mavericks, die wonnen van de Memphis Grizzlies, was het de dertiende thuisoverwinning op rij. Dallas verstevigde zo zijn koppositie in het westen. Voor de Los Angeles Lakers was Kobe Bryant weer eens op dreef. Bryant noteerde 36 punten en 10 assists en had zo een belangrijk aandeel in de winst van de Lakers op de Sacramento Kings. Het was een belangrijke overwinning van de Lakers, dat in de Kings een directe concurrent ziet om de laatste playoff plek.

Volledige uitslagen:

Indiana Pacers - Detroit Pistons 83-88
Memphis Grizzlies - Dallas Mavericks 87-97
Sacramento Kings - Los Angeles Lakers 85-106