FA Cup-finale in Cardiff

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Door een bouwachterstand zal de FA Cup-finale niet in het nieuwe Wembley stadion gespeeld worden. Het Millennium Stadium in Cardiff zal wederom het decor van de wedstrijd zijn.

De Engelse voetbalbond hoopte dat ze een oude traditie voort konden zetten, door in het verbouwde Wembley stadion de finale van de oudste bekerstrijd ter wereld te laten plaatsvinden. Van 1923 tot 2000 was het stadion al gastheer voor de finalisten, maar de laatste vijf jaar werd de finale gespeeld in het Millennium Stadium. Op 13 mei 2006 is de finale en er is een reële kans dat de verbouwing dan nog niet is afgerond. Dit is de reden waarom de FA besloot de wedstrijd te verplaatsen naar Cardiff.

”We begrijpen dat de FA deze beslissing genomen heeft, omdat het een zekerheid van honderd procent vereist dat het stadion op 13 mei 2006 volledig in gebruik is”, verklaarde de bouwondernemer.

Bouwfirma Multiplex had het nieuwe complex, met plek voor 90.000 toeschouwers, op 31 maart moeten opleveren. Elke week vertraging kost het bedrijf een boete van 1,5 miljoen euro.