'Nieuw veld speciaal voor Barça'

Sjors (Sj0rSz)
Over vier dagen staat de kraker tussen Chelsea en FC Barcelona op het programma in de Champions League. De coach van de Engelse ploeg, José Mourinho, heeft genoeg van het Spaanse gezeur over de slechte kwaliteit de grasmat die in Stamford Bridge ligt.

"Na de wedstrijd van zondag veranderen we de grasmat," aldus de Portugees. Hiermee blikte hij vooruit op de FA Cup-ontmoeting tussen Chelsea en Colchester United. "We zijn om zes uur klaar en ik hoop dat om half zeven de machines aan de slag gaan om een perfecte grasmat neer te leggen voor Barcelona."

Dankzij deze opmerking kreeg Mourinho wel zijn zin. Het gejammer over de grasmat stopte, maar hij wist zelf dat er geen andere grasmat zou komen en geeft dan ook toe aan de kritiek van dit moment. "Het veld is niet goed. Maar het enige wat we kunnen doen, is er zo goed als mogelijk voor zorgen."

"Ik kan alleen zeggen dat we bovenaan staan als we het hebben over voetbal, maar als we een competitie hadden voor de velden, dan zouden we alleen in de bovenste helft van het Premiership staan. Er zijn minstens tien velden slechter. Sunderland is slechter, Middlesbrough, Everton. Old Trafford? Ik weet niet hoe het daar nu is, maar toen wij er speelden was het ook daar slechter. Maar iedereen heeft het over Chelsea."

"Londen heeft geen Middellandse Zee-klimaat. Stamford Bridge is geen open veld, er komt weinig zon. We durven het veld niet te vervangen, want vorig seizoen kregen we daar veel problemen mee. De blessure van Scott Parker zegt genoeg." Hiermee doelt de coach van Chelsea op het gebroken middenvoetsbeentje van Parker nadat er een nieuwe grasmat in het stadion was gelegd. Sindsdien kwam hij niet meer uit voor The Blues en staat nu onder contract bij Newcastle United.

"Barcelona mag denken wat men wil. Dat we geen technische spelers hebben en dat we daarom een aardappelveld nodig hebben om op te spelen. Alleen domme mensen denken dat een ploeg als Chelsea, met de kwaliteiten die we hebben, blij is om een veld als dít te hebben."