Anderlecht ontslaat spelers na omkoping

Olga (Nuongirl)
Anderlecht heeft spelers Laurent Delorge en Marius Mitu op staande voet ontslagen. Beide spelers zijn verdacht in het omkoopschandaal dat het Belgische voetbal al een aantal weken bezig houdt.

Vorig seizoen speelden de beide middenvelders nog bij Lierse SK. Die club ontsloeg eerder de spelers Cliff Mardulier en Laurent Fassotte en assistent-trainer Patrick Deman, ook vanwege het omkoopschandaal.

Vrijdag meldden de Belgische pers dat Delorge en Mitu bekend zouden hebben dat ze, toen ze bij Lierse voetbalden, wedstrijden hebben vervalst. De manager van Anderlecht, Herman Van Holsbeeck, zei daarna dat er crisisberaad zou volgen bij de Brusselse club.

"Ze hebben toegegeven dat zij als spelers van Lierse daden hebben gesteld die onverenigbaar zijn met de ethiek van de sport", aldus een verklaring van Anderlecht na de spoedvergadering. "Het vertrouwen tussen club en spelers is ondermijnd. Anderlecht besloot daarom om een einde te stellen aan hun contract. Het is de vaste wil van de club om actief mee te werken aan het onderzoek en klaarheid te scheppen in deze zaak."