Uitslag SC Heerenveen - Steaua Boekarest

Maikel (WeebI)
Het is SC Heerenveen niet gelukt om thuis te imponeren in het UEFA Cup-duel met Steaua Boekarest. In het eigen Abe Lenstra-stadion ging de Friese ploeg met 1-3 onderuit.

De gehele eerste helft hadden de Roemenen het beste van het spel. De nummer twee van de competitie liet Heerenveen niet voetballen, en was gewoon beter. Toch was een klein foutje genoeg om de Friezen op een voorsprong te brengen. Lasse Nilsson mocht in een flitsende actie ontsnappen en van dichtbij kon Arnold Bruggink intikken.

Zes minuten later was het al weer gelijk. De Roemenen bleven druk zetten tot hij erin ging. Uiteindelijk stiftte Nicolae Dica de bal erin, op aangeven van Sorin Paraschiv. Vanaf dat moment leek Heerenveen beter te gaan spelen.

Maar na een uur spelen nam Steaua het initiatief weer, en dat leide uiteindelijk tot twee snelle goals. Een kwartier voor tijd maakte Nicolae Goian de 1-2 met een kopbal vanuit een vrije trap. Paraschiv maakte vlak daarna met een afstandsschot de beslisser.

Heerenveen moet nu drie keer scoren in Roemenië om nog een ronde verder te kunnen komen. "Ze zijn iets beter dan wij, daar moet je reëel in zijn", zegt coach Gertjan Verbeek. "Dit is einde Europees voetbal."