Afrika Cup: Senegal naar laatste vier

Michel (Baraja)
Senegal heeft zich gekwalificeerd voor de halve finales van de Afrika Cup. Na een matige eerste helft rekende de ploeg na rust af met Guinee: 3-2.

Voorafgaand aan het duel leek Guinee de favoriet, op basis van de drie zeges (waaronder één op Tunesië) in de poulefase. Senegal daarentegen maakte beduidend minder indruk en noteerde slechts één overwinning. Het was echter Senegal dat aan het begin het heft in handen nam en druk uitoefende op het doel van Naby Diarso.

Na zo’n tien minuten kwam Guinee in de wedstrijd. Pascal Feindouno en Kaba Diawara stichtten gevaar in de Senegal-defensie. Dankzij een kolderieke blunder van Tony Sylva nam Guinee zelfs de leiding. Sylva verspeelde de bal zomaar aan Diawara, die het buitenkansje gretig omzette. Senegal kon niet echt goed reageren en de Camara’s waren nagenoeg onzichtbaar. Mansare miste (na een knappe rush) een kans op de 2-0 voor Guinee.

De tweede helft liet het beste Senegal van dit toernooi zien. Eerst ontsnapte de ploeg nog toen Mansare net over de lat kopte; even later scoorde Bouba Diop wel met het hoofd. De gelijkmaker leidde een lange fase van een status quo in: traag spel en weinig kansen. Zeven minuten voor tijd zette Mamadou Niang via een rebound Senegal op 1-2, waarna Henri Camara extra zout in de wonden van Guinee strooide. De 2-3 van Pascal Feindouna (uit een vrije trap) was voor de statistieken. Senegal stuit in de halve eindstrijd op Egypte of DR Congo.


Guinee – Senegal 2-3
24. Diawara 1-0
61. Diop 1-1
83. Niang 1-2
90. H. Camara 1-3
90. Feindouno 2-3