Uitslagen vierde ronde FA Cup

Maikel (WeebI)
De vierde ronde van de FA Cup is dit weekend gespeeld. De wedstrijden die in een gelijkspel eindigden worden later afgerond in een return.

Souverein leider in het Premiership Chelsea moest naar Liverpool om te proberen Everton te verslaan. Na iets meer dan een half uur werd echter duidelijk dat Everton de bovenhand had. McFadden scoorde voor de tweede club uit Liverpool. In de tweede helft was Chelsea veel beter, en dat tekende zich uit in de vorm van een doelpunt. Frank Lampard liet weer eens van zich horen, en maakte de enige goal voor Chelsea. Chelsea zal de klus dus thuis moeten klaren.

Manchester United had het veel gemakkelijker. Uit bij de Wolverhampton Wanderers stond het na 10 minuten al 0-1, door Kieran Richardson. Vlak voor rust verdubbelde Louis Saha de score. Vlak ná rust besliste opnieuw Richardson de wedstrijd: 0-3. Bij de Wolves stond Stefan Postma in de goal; hij kon echter niet voorkomen dat zijn club werd uitgeschakeld.

Regerend Europees kampioen Liverpool ging op bezoek bij Portsmouth. De degradatiekandidaat maakte het ze erg lastig, maar vijf minuten van onoplettendheid deed Pompey de das om. Na iets meer dan aan half uur maakte Steven Gerrard 0-1 vanaf elf meter, na hands van Stefanovic. Vijf minuten later maakte John Arne Riise er 0-2 van met een afstandsschot. Sean Davis maakte er nog 1-2 van in de tweede helft, maar daar bleef het ook bij; Liverpool door.

Arsenal, dat buiten het eigen stadion ongehoord slecht speelt dit seizoen, zette de slechte reeks voort. Bij de Bolton Wanderers leek het lange tijd op een doelpuntloos duel af te gaan. Tot Stelios Giannakopoulos zeven minuten voor tijd de enige goal inkopte. Arsenal is binnen één week uit twee bekertoernooien gegooid. Robin van Persie speelde de hele wedstrijd.

Uitslagen vierde ronde:

Portsmouth - Liverpool 0-1
Wolverhampton W. - Man. United 0-3
Bolton Wanderers - Arsenal 1-0
Coventry City - Middlesbrough 1-1
Everton - Chelsea 1-1
Manchester City - Wigan Athletic 1-0
Reading - Birmingham City 1-1
Stoke City - Walsall 2-1
Charlton A. - Leyton Orient 2-1
Colchester U. - Derby County 3-1
West Ham United - Blackburn R. 4-2
Preston North End - Crystal Palace 1-1
Brentford - Sunderland 2-1
Aston Villa - Port Vale 3-1
Leicester City - Southampton 0-1
Cheltenham T. - Newcastle U. 0-2

Vanmiddag om 14.30 is de loting voor de vijfde ronde.