Gruber wint Super G in Garmisch

Michel (Baraja)
Christoph Gruber heeft met groot vertoon van macht de Super G in Garmisch-Partenkirchen gewonnen. De Oostenrijker bleef Scott Macartney en Kjetil Andre Aamodt voor.

Gruber was de enige die op de Kandahar piste de grens van 1.27 slechtte: 1.26,52. Zaterdag was de Oostenrijker nog gevallen tijdens de afdaling. Scott Macartney hield (in afwezigheid van Bode Miller) de eer van de Verenigde Staten hoog. Macartney startte als eerste en lange tijd bleef zijn 1.27,34 onaantastbaar, tot Gruber de piste opkwam.

De nummers twee tot en met tien finishten binnen 0,22 van elkaar. De Noorse routiniers Kjetil Andre Aamodt en Lasse Kjus deden het goed met een respectievelijke derde en vijfde notering. Hermann Maier kon zijn overwinning van zaterdag op de afdaling niet herhalen en werd vierde. Er waren liefst tien Oostenrijkers bij de eerste achttien, zodat het Alpenland nog problemen gaat krijgen met de afvaardiging voor de Olympische Winterspelen. Per discipline mogen namelijk maar vier skiërs van hetzelfde land deelnemen in Turijn.