Freire richt zich op groene trui

Sjors (Sj0rSz)
Oscar Freire wil zich komend seizoen gaan richten op de Tour de France en de wereldkampioenschappen. In de Ronde van Frankrijk wil de renner van Rabobank dit jaar gaan proberen de groene trui naar Parijs te brengen.

"Ik reed de Tour pas twee keer en heb er slechts 1 etappe gewonnen. Dit jaar denk ik als alles goed gaat wel kans te maken om de groene trui te winnen." aldus de Spanjaard. Om dit voor elkaar te krijgen zal hij grote namen als Tom Boonen, Robbie McEwen en Erik Zabel achter zich moeten houden. Afgelopen seizoen kwam Freire niet in actie tijdens de Tour vanwege een blessure aan zijn zitvlak.

Behalve de Franse wielerronde zijn er ook nog wereldkampioenschappen waar Oscarito zich op wil gaan richten. "Het WK van Salzburg is ook met rood in de agenda aangestipt. Het parcours toont veel gelijkenis met dat van Madrid, maar het zal een langere rit zijn en daardoor wordt aan het einde de koers beslist door de afstand die het verschil zal maken."

Tevens gaf Freire aan dat hij er geen moeite heeft met meerdere kopmannen in een wielerploeg. Bij Mapei, zijn vorige werkgever, was dit namelijk ook het geval. De Spanjaard denkt dat dit geen problemen op zal gaan leveren. "Ik heb er geen problemen mee dat ik mannen als Juan Antonio Flecha, Michael Boogerd en ook Erik Dekker naast me moet dulden. Bij Mapei hadden we toendertijd wel problemen omdat er veel renners waren die klassiekers konden winnen, maar bij Rabobank zullen er geen problemen ontstaan. De weg zal tussen ons beslissen."