Chela slaat Hewitt eruit

Ambrosius
Juan Ignacio Chela heeft voor een verrassing gezorgd door in de tweede ronde van de Australian Open van publiekslieveling Lleyton Hewitt te winnen. Dit deed hij in vier sets: 6-4 6-4 6-7 (8) en 6-2 na ruim drie uur tennis.

Het ging in de eerste set redelijk gelijkop totaan de zevende game. Hewitt had het wat moeilijker met z'n service dan Chela. In de zevende game kwam dit tot uiting door een break van de Argentijn. Vervolgens hield hij makkelijk z'n service en won de set met 6-4.

In het begin van de tweede set hadden beide spelers het lastig met hun service. Het was de Australiër die in de tweede game door de service van de Argentijn heen ging. Chela kon meteen terugbreken, maar moest in de daarop volgende game weer z'n service inleveren op 'love'. Chela wist zich terug te knokken tot 3-3 en kon zelfs opnieuw te breken op 4-4. De Argentijn hield vervolgens z'n eigen service en pakte ook de tweede set met 6-4.

In de derde set begon Hewitt sterk door meteen te breken naar 2-0. Deze break hield niet lang stand, want Chela kon via een aantal sterke returns terugbreken tot 3-2. De Australiër liet zich tot twee keer toe behandelen aan een blessure aan z'n linkervoet. Op 5-4 voor Hewitt had de als derde geplaatste Australiër een break- en tevens setpunt, maar deze wist hij niet verzilveren. Een tie-break moest de beslissing brengen in de derde set, daarin kwam Hewitt met 6-3 voor, maar Chela wist zich terug te knokken tot 6-6. Pas op het zevende setpunt wist de Australiër de set te winnen met 10-8 in de tie-break.

Chela liet zich niet kennen, hij kwam al meteen op een 0-3 voorsprong. Het werd 2-5 voor Chela op de service van de finalist van 2005. Deze servicegame liep niet goed voor Hewitt, Chela kreeg een matchpoint en maakte het meteen af.