Krajicek naar derde ronde

Jorrit (Flem)
Michaëlla Krajicek heeft zojuist de derde ronde van de Australian Open in Melbourne bereikt. De 17-jarige Nederlandse versloeg de als 32e geplaatste Indiase Sania Mirza met 6-3 en 7-5. In de eerste ronde won ze ook al in twee sets, toen versloeg ze Kristina Brandi met 6-4 en 7-6.

In de eerste set brak Krajicek de service van de 19-jarige Mirza maar liefst viermaal. Zelf moest ze haar service echter ook twee keer inleveren. Dit leidde uiteindelijk tot een stand van 5-3, waarna Krajicek gelijk haar eerste setpunt verzilverde

In de tweede set liep Krajicek uit naar 4-2. Vervolgens liet ze haar opponente echter slordig terugkomen tot 4-4. De 17-jarige gaf echter niet op en kwam uiteindelijk op 6-5. Op haar derde wedstrijdpunt haalde ze uiteindelijk de wedstrijd binnen.

Het is de eerste keer dat Krajicek de derde ronde bereikt op een Grand Slam toernooi. Vorig jaar reikte ze in Melbourne tot de tweede ronde. In de volgende ronde treft ze winnares van het treffen tussen de Française Emilie Loit en haar landgenote Amelie Mauresmo, die als derde geplaatst is.