Reeks Hurricanes duurt voort

Remco (RemcoW85)
De Carolina Hurricanes hebben gisteravond de Philadelphia Flyers met 4-3 (0-0, 0-1, 3-2, 1-0) verslagen na shootouts.

De wedstrijd was een topper uit de Eastern Conference. De Hurricanes stonden aan het begin van de wedstrijd tweede, de Flyers derde. Voor de Hurricanes was dit de achtste overwinning op rij. Na deze overwinning is het team uit North Carolina met 66 punten het sterkste in de NHL. De laatste nederlaag van de Hurricanes dateert uit 2005. Op 29 december werden ze met 4-3 na verlenging verslagen door de Flyers.

In de eerste periode gebeurde er niet veel, deze periode eindigde dan ook in een 0-0 eindstand. De tweede periode was voor de Flyers. Jeff Carter scoorde na zeven minuten in de tweede periode de 0-1 met de backhand na een goede pass van Chris Therien, die zijn 746e wedstrijd voor de Flyers speelde. Uiteindelijk bracht de derde periode meer doelpunten. De Flyers kwamen op 0-2 door een doelpunt van Kim Johnsson in de derde minuut van deze laatste periode. Philadelphia kon niet lang genieten van het verschil van twee doelpunten, omdat Matt Cullen 21 seconden na de 0-2 al voor de 1-2 zorgde. Dat de Flyers een voorsprong van twee doelpunten niet lang vast konden houden in deze wedstrijd werd voor een tweede keer bewezen. Rookie Freddy Meyer zorgde namens de Flyers voor de 1-3 en nog geen twee minuten later was het Oleg Tverdovsky die de 'Canes terug in de wedstrijd bracht door de 2-3 aan te tekenen. Met nog minder dan vier minuten te spelen scoorde Erik Cole via een breakaway de gelijkmaker waardoor er vijf minuten extra tijd gespeeld moesten worden.

In deze extra tijd kwamen beiden ploegen niet tot scoren, en volgens de nieuwe NHL-regels houdt dit in dat er een shootout gespeeld moet worden. De eerste vier kandidaten voor de shootout scoorden, zo stond het 2-2. Eric Staal miste vervolgens namens de Hurricanes. Simon Gagne had vervolgens de kans om de 2-3 te scoren om zo de wedstrijd te beslissen, maar Hurricanes-goalie Martin Gerber was hem te slim af. Rod Brind'Amour scoorde vervolgens de 3-2 voor de Hurricanes. Carter miste namens de Flyers, door weer een redding van Gerber, wat er voor zorgde dat de Hurricanes de shootout wonnen en op die manier dus ook de wedstrijd. "We winnen steeds meer wedstrijden zoals deze. Soms hebben we helemaal geen aandeel in de wedstrijd, maar we vinden iedere keer wel een manier om de wedstrijd alsnog naar ons toe te trekken", aldus Brind'Amour, die de game winning goal op zijn naam heeft staan.