Mogelijk einde seizoen Uytdehaage

Jivis
Jochem Uytdehaage zal dit seizoen niet of nauwelijks meer in actie komen. Naar aanleiding van de vreemde botsing met collega-schaatser Carl Verheijen heeft de olympisch kampioen gisteren een MRI-scan laten maken. De uitslag: een gedeeltelijke inscheuring in de binnenste knieband.

Mogelijke andere beschadigingen aan de knie zorgen ervoor dat de schaatser minstens drie weken uit de roulatie is. Dit zou betekenen dat hij het Nederlands allroundkampioenschap mist en daarmee ook de kans op kwalificatie voor het WK allround in Calgary.

Door de niet al te indrukwekkende races van Uytdehaage dit seizoen, zal hij door zijn afwezigheid bij het NK een plaats in het olympisch team kunnen vergeten. Enkel de WB-finale in Heerenveen blijft dan nog over.

Uytdehaage zelf blijft er vrij rustig onder. "Dit overkomt je gewoon. Dat ongeluk paste precies in dat bizarre weekeinde", sprak de 29-jarige Blaricummer vandaag op Schiphol. Over het NK zei hij: "Dat was één van de meetmomenten. Tot nu toe heb ik nog niet indrukwekkend gereden. Dus kwalificatie voor de ploegachtervolging wordt heel lastig."