[A1GP] Premat rijdt in Zuid-Afrika

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Alexandre Premat zal de Franse bolide besturen in de A1GP van Zuid-Afrika. Teambaas Jean-Paul Driot heeft bevestigd dat ze het systeem niet aanpassen.

Begin van het seizoen werd bekend dat Frankrijk wisselt per race tussen Nicolas Lapierre en Alexandre Premat. Deze constructie werd bedacht omdat beide coureurs in de winterserie wilden rijden. Premat stond eigenlijk op de lijst voor de Indonesische GP die door het overlijden van Sheik Maktoum bin Rashid Al Maktoum werd uitgesteld

"Er is niets ingewikkelds aan. We hebben er altijd al voor gekozen om eerst met Alex te rijden, daarna Nicolas, daarna Alex en zo verder, dus het feit dat de Indonesische Grand Prix wordt verschoven betekent dat Alex in Zuid-Afrika rijdt en Nicolas in Indonesië. Er zit een logica achter en we houden het gemakkelijk. We hebben nu de situatie dat de Braziliaanse Grand Prix al een tijdje is geschrapt, maar er zal niets veranderen aan ons systeem als een gevolg daarvan. Als er elf races zijn, dan zijn er elf races, en als er twaalf races zijn, dan zijn er twaalf races, wat dat ook mag betekenen voor onze coureurs" zei Driot.