Pechstein Duits kampioene allround

Sjors (Sj0rSz)
De Duitse schaatsster Claudia Pechtstein is Duits kampioene allround geworden. Ze eindigde op alle vier de afstanden als eerste. Anni Friesinger, winnares van vorig jaar, kwam niet in actie vanwege een blessure.

Pechstein reed op de afsluitende 3.000 meter een tijd van 4.13,12. Eerder op de dag won ze ook de 1.000 meter in een tijd van 1.18,38. Anni Friesinger en Lucille Opitz gaan samen met Pechstein naar Hamar waar de Europese Kampioenschappen allround worden gehouden.

Bij de mannen ging de meerkamptitel naar Tobias Schneider. Nadat de 500, 1.500, 3.000 en 5.000 meter waren verreden had hij een puntentotaal van 153,729 en werd hiermee eerste. Jörg Dallman en Robert Lehmann werden respectievelijk tweede en derde.

Ook kent Duitsland twee nieuwe sprintkanonnen. Bij de vrouwen is dit Judith Hesse en bij de mannen is dit Dino Gillarduzzi. Zij volgen Sabine Völker en Christian Breuer op. Deze laatste twee kwamen niet in actie op het Duits kampioenschap, maar hadden zich al wel gekwalificeerd voor het WK sprint dat 21 en 22 januari in Heerenveen word gehouden.