9 Nederlanders aanwezig op Lakeside

Roderik (Hammer20)
Vandaag gaat de Lakeside World Professional Darts Championship 2006 van start. De kans dat de uiteindelijke triomfator een Nederlander is, is mathematisch groot, want dit jaar zijn er maar liefst negen Nederlandse deelnemers die strijden om deze titel.

Met onder andere Co Stompé, Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort doen er meer landgenoten dan ooit mee aan het officieuze wereldkampioenschap van de BDO. Van alle Nederlanders heeft alleen Albertino Essers een zware loting voor de eerste ronde. Hij zal Ted Hankey tegenkomen in de eerste ronde. Verder start Co Stompé tegen de Schot Paul Hanvidge en start Raymond van Barneveld tegen de Deen Brian Sorensen.

In de eerste ronde zijn er ook al een paar spraakmakende partijen, zo start Martin Adams tegen Daryyl Fitton en op zondag zullen Tony O'Shea en Tony West gaan uitmaken wie er naar de tweede ronde zal gaan.

Bij de dames doen Francis Hoenselaar en Karen Krappen mee. Zij moeten spelen tegen respectievelijk de Engelse Karen Lawman en Jan Robbins uit Wales. Hoenselaar heeft aan alle Lakesides meegedaan vanaf 2001, maar heeft altijd haar meerdere moeten bekennen in Trina Gulliver die alle vijf de kampioenschappen op haar naam schreef.

De overige Nederlanders die deelnemen aan Lakeside zijn: Jelle Klaasen, Niels de Ruiter en Mareno Michels. Het kampioenschap vindt plaats tussen 7 januari tot er met 15 januari in Engeland

Speelschema Heren op Lakeside 2006
Speelschema Dames op Lakeside 2006