Charisteas, Lobont en Escudé mogen weg bij Ajax

Sjors (Sj0rSz)
Ajax heeft drie spelers te kennen gegeven dat ze op zoek mogen gaan naar een nieuwe club. Het gaat om Julien Escudé, Angelos Charisteas en Bogdan Lobont. Elk redelijk bod dat de Amsterdammers ontvangen voor een van de drie spelers zal geaccepteerd worden.

Escudé, sinds 2003 Ajacied, heeft dit seizoen pas twee wedstrijden achter zijn naam staan. Voor een basisplaats in de verdediging moet hij onder andere concurreren met Juanfran en Urby Emanuelsson. Onder coach Danny Blind was hij vorig seizoen nog wel aanvoerder.

Ook Charisteas zal de Amsterdam ArenA gaan verlaten. In 2004 werd hij aangetrokken om de aanval van Ajax te versterken. De belangrijkste reden voor zijn vertrek is de komst van Klaas-Jan Huntelaar. Hierdoor is het voor hem niet zeker of hij nog op een basisplaats kan rekenen. In de afgelopen weken trof de Griek regelmatig doel, in zeven wedstrijden maakte hij negen doelpunten.

Het aanstaande vertrek van Bogdan Lobont ligt iets meer voor de hand. Op dit moment is hij derde keeper achter Maarten Stekelenburg en Hans Vonk. Sinds 1999 staat hij onder contract bij Ajax, waar hij toch nog regelmatig met blessures kampte. Tevens werd hij enkele seizoenen geleden ook al uitgeleend aan Dinamo Boekarest. Op die manier kreeg hij toch voldoende speelminuten om zijn plaats bij de Roemeense nationale ploeg te behouden.