Real Madrid heeft Cassano binnen

Michel (Baraja)
Real Madrid heeft zich versterkt met Antonio Cassano. Dat melden woordvoerders van zowel De Koninklijke als AS Roma, de club waar Cassano afkomstig van is.

Na de medische keuring tekent Cassano vanmiddag een contract dat hem tot medio 2010 bindt aan Real Madrid, de huidige nummer vijf van Spanje. De Italiaan zou na dit seizoen transfervrij zijn en levert Roma nu zo’n vijf miljoen euro op. Cassano lag al een tijdje overhoop met de clubleiding van Roma, vooral omdat hij weigerde zijn contract te verlengen. Daardoor kwam hij dit seizoen in slechts vijf competitiewedstrijden uit. De aanvaller begon zijn loopbaan bij Bari, waarna hij in het seizoen 2001/2002 verhuisde naar AS Roma.

De komst van Cassano komt als geroepen, want Real Madrid kan de komende tijd niet beschikken over Raśl en Ronaldo, die met blessures kampen. Waarschijnlijk maakt de Italiaan zondag al zijn debuut in het shirt van De Koninklijke in de uitwedstrijd tegen Villarreal. Real verwelkomde eerder deze winterstop al Cicinho, de Braziliaanse rechtsback.