[Upd] Geen Dakar voor De Rooy en Bekx

Maurice (mbn)
Nog voor de start is de Dakar-rally al ontzettend spannend voor de familie De Rooy en Hans Bekx. De kans is namelijk aanzienlijk dat hun DAF-trucks niet mogen meedoen.

De trucks van de familie De Rooy en Hans Bekx werden bij de eerste keuring voor de rally niet gekeurd, omdat de papieren voor de vrachtwagens nog niet in orde zouden zijn. De internationale autosportbond FIA zou de trucks nog niet hebben goedgekeurd en daarom wilde de organisatie gisteren de trucks niet goedkeuren.

Deze ochtend hopen de twee teams duidelijkheid te krijgen van de organisatie van de Dakar-rally en de vertgenwoordigers van DAF. Als voor vanmiddag twee uur de vrachtwagens niet goedgekeurd zijn, zal de deelname aan de rally moeten worden afgeblazen.

Hans Bekx had zelf ook niet meer informatie: "Voorlopig kan ik verder niets zeggen ,want ik weet in alle eerlijkheid niet wat er nu weer aan de hand is. Inmiddels doen er de meest wilde verhalen de ronden maar ik kan alleen maar eerlijk naar mijn fans, team en sponsors zeggen: ik weet het niet. Morgen hebben we meer duidelijkheid en we hopen morgen op een goede afloop."

Update 16:50

Het team Hans Bekx Teamsport en De Rooy 2006 mogen niet meedoen aan Dakar 2006. Dat hebben de teams net te horen gekregen.

Update 18:36
Beide teams schijnen weer op weg terug te zijn naar Nederland. Ze zijn uiteindelijk niet door de keuring gekomen omdat ze niet konden voldoen aan de artikelen 25.4 en 25P1 uit de reglementen met in die overweging meegenomen artikel 25P2b.

Deze artikelen houden in dat de wagens niet voldeden aan de gestelde regelgeving (25.4). Men voldoet daarnaast niet aan artikel 25P1 aangaande de technische keuring van de wagens waar men dus niet doorheen kon komen voordat ze mee mogen doen aan de wedstrijd. Het laatste artikel, 25P2b, gaat over de benodigde papieren die aanwezig moeten zijn voor de voertuigen. De DAF's hadden geen homologatiepapieren en voldeden dus niet aan die regel.

Bekx is erg teleurgesteld. "We hebben het hier over een aantal administratieve fouten. Er is alles aan gedaan om het voor elkaar te krijgen." Toch zal hij geen beroep aantekenen. "Nee ik wil nu gewoon naar huis." aldus Bekx.