Scholten langs Seyler in Purfleet

Michel (Baraja)
Roland Scholten heeft zich geschaard onder de beste zestien op het WK Darts in Purfleet. The Tripod had wel wat problemen met de Duitser Tomas Seyler: 4-2.

Seyler nam in de eerste ronde de maat van routinier Jamie Harvey en was dus een waardige opponent voor Scholten, die als vierde is geplaatst. De Hagenaar schoot uit de startblokken met een 180’er en noteerde meteen een twaalfdarter. Voortbordurend op dit goede begin denderde The Tripod door en binnen een mum van tijd stond het 2-0 in sets. Het derde bedrijf was echter een prooi voor Seyler. De Duitser knokte zich terug van een 0-2 achterstand. Hierna pakten zowel Scholten als Seyler ieder nog één set, alvorens Scholten op overtuigende wijze met 3-0 zegevierde in het laatste bedrijf.

”Na de eerste twee sets had ik wat problemen met mijn concentratie”, verklaarde Scholten zijn inzinking. De Nederlander presteert steevast onder zijn kunnen op het WK. In de achtste finale stuit Scholten op Dennis Priestley of Adrian Lewis. Priestley schreef in 1991 geschiedenis door de Embassy (de huidige Lakeside) te winnen.