PSG ontslaat Fournier, benoemt Lacombe

Michel (Baraja)
Paris Saint-Germain heeft zich ontdaan van trainer Laurent Fournier. De ploeg uit de hoofdstad staat op een teleurstellende zesde plaats. Guy Lacombe is benoemd als nieuwe coach.

Het huwelijk tussen Fournier en PSG was uitstekend gedurende de eerste maanden. De landskampioen van 1994 eindigde het afgelopen seizoen nog knap als negende nadat Fournier het roer overnam van Halilhodzic, die regelmatig vlak boven de streep bivakkeerde. Mede vanwege die herrijzenis – en vanwege enkele versterkingen – waren de verwachtingen hooggespannen in de lichtstad. Paris Saint-Germain begon nog goed aan de Ligue 1, maar daarna trad het verval in. De huidige zesde plaats (op dertien punten van koploper Olympique Lyon) strookt niet met de ambities en vooral de bekeruitschakeling tegen Toulouse kwam hard aan.

Lacombe is een door de wol geverfd trainer. De éminence grise was eerder werkzaam voor Cannes, Toulouse, Guingamp en Sochaux. De klus bij PSG wordt zijn moeilijkste, want de afgelopen jaren is de club een waar kerkhof voor trainers: liefst zeven coaches moesten sinds 1998 het veld ruimen.