Steelers vernederen Browns

Wouter Kursten (Magneet)
De Pittsburgh Steelers waren de baas op het veld van de Cleveland Browns vanaf het moment dat ze er een voet op zetten. Met een 41-0 overwinning zetten ze een team te kijk dat alleen maar op papier een rivaal te noemen is.

Ben Roethlisberger en Charlie Batch gooiden beide een touchdown pass terwijl Willie Parker liep 80 yard voor een touchdown. Rookie quarterback Charlie Frye van de Browns had geen enkele kans en datzelfde gold voor een Cleveland fan die het veld op kwam.

Pittsburgh kwam maar liefst 457 yards vooruit tegen 178 voor Cleveland. Het verlies voor de Browns was nog erger voor hen dan de 43-0 shutout in de seizoensopener van 1999 toen de Browns terug in de NFL kwamen als uitbreidingsteam. Volgens Browns cornerback Daylon McCutchean is dit zo omdat ze toen geen goed team hadden en nu de beschikking hebben over veel talent.

En dan was er ook nog de fan die over de railing sprong en richting de Pittsburgh bank rende in het vierde kwart. James Harrison verklaarde dat hij niet wist wat de fan ging doen maar wachtte tot hij hem de rug toekeerde. Op dat moment tackelde hij de fan en hield hem onder bedwang tot de politie er was.

Cleveland quarterback Charlie Frye werd bijna even slecht behandeld door de Steelers, bij bijna elke bal die hij in zijn handen had moest hij rennen voor zijn eigen veiligheid. Het plan van de Steelers was om Frye zich niet op zijn gemak te laten voelen, ze bereikten dit en nog meer, met een groot aantal varianten in de dekking en blitz’es waren ze hem compleet de baas.

In het eerste kwart scoorde Jerome Bettis na een twee yard run en Hines Ward na een zeven yard pass. In het tweede kwart scoorde Jeff Reed twee fieldgoals, één van 26 yard en één van 31 yard.

In het derde kwart scoorde Willie Parker een touchdown na een 80 yard run en Verron Haynes moest 15 yard rennen voor de touchdown. In het vierde kwart scoorde Quincy Morgan een touchdown na een 31 yard pass van Charlie Batch.