Kubica wordt 3e rijder BMW-Sauber

Dennis (dennistd)
Robert Kubica zal volgend jaar als 3e coureur rijden bij BMW Sauber. Hij zal tests gaan rijden, en op vrijdag de derde wagen besturen.

De 21-jarige Pool reed zich dit jaar in de picture door het winnen van de Renault World Series, en met goede prestaties bij zijn F1 tests voor Renault. Hij heeft nu een contract voor 2006 op zak, met daarbij een optie voor verdere jaren.

BMW Motorsport directeur Mario Theissen vertelde: "We hebben Robert gevolgd, en schatten, gebaseerd op zijn prestaties in de afgelopen jaren, hoog in. We zijn dan ook blij, dat wij hem de kans kunnen geven om in de Formule 1 te rijden. Hij zal als derde rijder ervaring op doen, en gelijktijdig het team bij de ontwikkeling van de auto helpen."

"Het is een fantastische kans voor mij", vertelde de dolblije Kubica. "Ik zal bewijzen dat ik deze plaats verdiend heb. Voor een jonge coureur, zoals ik, is de derde wagen regel een groot voordeel. Vroeger kwamen test- en reservecoureurs alleen op de testcircuits om te rijden, maar ik zal alle 19 circuits leren kennen. Ik wil graag iedereen bedanken die mij de laatste jaren hebben gesteund. Zonder die mensen zou ik komend seizoen niet mijn F1 debuut maken."