Vertrek Montagny bij Renault

Maurice (mbn)
Met een snelste tijd op vrijdag en nog flink wat rondes op zaterdag, neemt Franck Montagny afscheid van Renault. De Fransman wil in 2006 gaan racen, maar voorlopig is nog onbekend in welke klasse hij kan uitkomen.

Na de afgelopen twee jaar testrijder te zijn geweest voor Renault en dit jaar ook nog even vrijdagrijder bij Jordan, hoopte Montagny dit seizoen kans te maken op een racestoeltje in de Formule 1. Nu dat niet is gebeurd, gaat de coureur op zoek naar een andere raceklasse om in te kunnnen racen. Uiteraard hoopt hij wel nog ooit terug te keren in de Formule 1. Bij Renault maakt hij plaats voor het jonge talent Heikki Kovalainen, die de komende tijd als testrijder aan de Formule 1 mag wennen.

Montagny heeft in ieder geval genoten van zijn laatste testdagen: "Ik was erop gebrand om 100% plezier te halen uit mijn laatste rondjes in de auto. Ik hoop dat dit niet mijn laatste keer is in een F1-auto, maar voorlopig staat er niks meer gepland, dus wilde ik het beste eruit halen."

Over zijn testperiode bij Renault vertelde de Fransman: "Ik heb twee mooie jaren gehad bij Renault. Ik heb leuke vriendschappen opgebouwd, met name met het testteam. Voor mij is het nu echter tijd om deze bladzijde om te slaan. Ik wil weer racen. Jammer genoeg kan dat niet zoals ik had gehoopt bij Renault, maar je krijgt nu eenmaal niet alles wat je wenst in het leven."