New England Patriots houden de nul

Wouter Kursten (Magneet)
New England heeft zaterdagavond met 28-0 gewonnen met wat voor de wedstrijd gezien werd als één van de zwaarste tegenstanders, de Tampa Bay Buccaneers. Hiermee hebben ze voor de vierde keer in vijf seizoenen de AFC East gewonnen.

Tom Brady gooide drie touchdown passes voor de Patriots in zijn 85ste achtereenvolgende start, dit ondanks dat hij voor de wedstrijd een vraagteken was wegens een scheenbeenblessure. De verdediging van de Patriots sackte Tampa Bay quarterback Chris Simms maar liefst zeven keer en wist de terreinwinst voor Tampa Bay onder de 200 yards te houden, iets wat de afgelopen twee wedstrijden ook al lukte.

New England scoorde de eerste shut out in 36 wedstrijden terwijl de Buccaneers al 103 wedstrijden niet op de 0 gehouden werden. De laatste keer voor hen was een 45-0 verliespartij tegen de Oakland Raiders bijna zes jaar geleden.

De Patriots kwamen 336 yard vooruit tegen 138 voor de Buccaneers en scoorden in de laatste drie wedstrijden maar liefst 79 punten tegen maar 10 tegenpunten. Al gelijk bij het eerste balbezit scoorden de Patriots nadat Brady een één yard pass gooide naar Tom Ashworth, de eerste touchdown pass die hij ving in zijn 5-jarige carrière.

In het tweede kwart scoorde Corey Dillon na een drie yard run en Davi Givens na een 16 yard touchdown pass van Brady. Het derde kwart was scoreloos en in het vierde kwart ving Corey Dillon een twee yard touchdown pass van Brady.