Heideman snelste in Utrecht

Michel (Baraja)
Cédric Michaud is zeer dichtbij de eindzege in de Greenery Six. De Fransman hield eenvoudig stand in Utrecht, waar Jan Maarten Heideman kon pronken met de dagzege.

Tijdens de eerste etappe pakte Michaud een ronde voorsprong op het complete peloton en die actie heeft de spanning in de zesdaagse zowat tot het nulpunt gedecimeerd. Alleen indien Baars, Bovenmaars, Stuut, Rozendaal of Wubben er vandaag in Alkmaar in slaagt eenzelfde stunt uit te halen, komt de derde eindzege van Michaud nog in gevaar. Gisteren had de kopman van de Nefit-ploeg in elk geval weinig moeite zijn leidende positie te behouden. Na een wedstrijd zonder historie bleek Heideman de rapste in de massasprint. De Oldebroeker troefde Berga en Michaud af.

Bij de vrouwen staat de cyclus juist bol van de spanning. In de Domstad ging de zege naar Daniëlle Bekkering, die Langeland en Huisman voorbleef in de massaspurt. Klassementsaanvoerster Elma de Vries werd vierde en heeft nog maar 0,1 punt voorsprong op haar ploeggenote Bekkering.