Meer blessureleed voor Flyers

Corné (Curchulain)
De Philadelphia Flyers zullen twee forse gaten in hun verdediging moeten zien te dichten voor de komende twee maanden. Dragende spelers Eric Desjardins en Joni Pitkanen zullen voorlopig wegens blessures uit de roulatie zijn.

Desjardins liep afgelopen dinsdag een uit de kom geschoten schouder op toen hij met Darren McCarty van de Calgary Flames in aanraking kwam, en zal vandaag daaraan worden geopereerd. Verwacht wordt dat zijn herstel twee maanden gaat duren. Eerder dit seizoen miste de Canadees, die zeven maal tot beste verdediger van de Flyers werd gekozen, al acht wedstrijden door een hersenschudding.

Pitkanen is vorige week woensdag aan een gescheurde buikspier geopereerd en zal vermoedelijk een maand uitgeschakeld zijn. Hoewel een verdediger laat hij zich dit seizoen van zijn aanvallende kant zien, met acht doelpunten en vijftien assists in 25 wedstrijden. Hij heeft een +/- ratio van +18. "Wanner je twee spelers kwijt bent die beiden meer dan twintig minuten ijstijd per wedstrijd op zich nemen, moeten we eens heel goed kijken wat we hier doen," aldus manager Ken Hitchcock.

Onder de negen andere Flyers die geblesseerd zijn is ook aanvoerder Keith Primeau, die met een hersenschudding voor onbepaalde tijd wedstrijden aan zich voorbij zal moeten laten gaan, en topscorer Simon Gagne die door een liesblessure aan de kant gehouden wordt. Verdediger Dennis Seidenberg wordt verwacht donderdag voldoende van zijn gebroken pols hersteld te zijn om weer mee te spelen. Daarmee heeft Hitchcock dan in ieder geval weer zes wedstrijdfitte verdedigers.