Trainer ontslagen na kopstoot

Sven (Svensational)
Norbert Meier is ontslagen als coach van het Duitse MSV Duisburg nadat hij een kopstoot had uitgedeeld aan FC Köln-speler Albert Streit afgelopen dinsdag. Waar de trainer er vanaf leek te komen met een boete en officiële waarschuwing, besloot Duisburg alsnog tot ontbinding van het contract over te gaan na hevige druk van buitenaf.

Tijdens het duel tussen MSV Duisburg en FC Köln maakte Meier zichzelf compleet belachelijk door eerst Streit een kopstoot te geven en vervolgens zichzelf in de slachtofferrol te plaatsen, door ter aarde te storten. Door deze schwalbe is het niet geheel onwaarschijnlijk dat de oefenmeester een maandenlange schorsing tegemoet kan zien.

Clubvoorzitter Walter Hellmich zag helaas geen andere mogelijkheid dan ontslag: ” Door het voorval is de druk op de trainer zeer groot geworden. Daarom zijn we tot dit besluit gekomen”. Assistent-trainer Heiko Scholz neemt voorlopig de honneurs waar, maar in de wandelgangen worden de namen van Jurgen Kohler en Ewald Lienen al genoemd als mogelijke opvolgers. MSV Duisburg staat momenteel zeventiende in de Bundesliga, met één punt voorsprong op de nummer laatst Kaiserslautern.