Genomineerden sportgala bekend

Olga (Nuongirl)
Het NOC*NSF heeft de genomineerden bekend gemaakt voor het Sportgala 2005. Polsstokhoogspringer Rens Blom, judoka Dennis van der Geest en ringenspecialist Yuri van Gelder maken kans op de prijs voor beste sportman. Bij de vrouwen zijn judoka Edith Bosch, zwemster Edith van Dijk en roeister Marit van Eupen geselecteerd. De uitreiking is op 22 december.

Blom, Van der Geest en Van Gelder wonnen afgelopen jaar alledrie een wereldtitel. Bij de vrouwen deden Bosch, Van Eupen en Van Dijk hetzelfde in hun sport. Laatstgenoemde werd zelfs twee keer gekroond tot 's werelds beste in het langeafstandszwemmen.

De genomineerden voor sportploeg van het jaar zijn zeilsters Marcelien de Koning en Lobke Berkhout, de voetballers van PSV en het Nederlands honkbalteam. De Koning en Berkhout werden wereldkampioen, PSV won de dubbel en miste op het nippertje de Champions League-finale en het Nederlands honkbalteam kroonde zich tot Europees kampioen.

Bij de gehandicapte sporters zijn Pieter Ruijters, Toon van der Ploeg en Esther Vergeer genomineerd. De winnaars zullen op 22 december bekend gemaakt worden op het nationaal Sportgala in de RAI in Amsterdam.