Voorbeschouwing CL (Woensdag)

Raymond (RayMania)
Vanavond staat de laatste speelronde op het programma in de Champions League voor de Poules A t/m D. In deze ronde vallen de definitieve beslissingen. Welke clubs bekeren door, welke clubs moeten genoegen nemen met een plaatsje in de UEFA Cup en voor wie is het Europese avontuur dit seizoen over?

Poule A:
In poule A is al in de vorige speelronde de beslissing gevallen. Bayern München en Juventus gaan door naar de achtste finales, maar strijden nog wel om de eerste plaats in de poule. Club Brugge is zeker van een UEFA Cup-ticket door de twee zeges op concurrent Rapid Wien. De Oostenrijkse club zal er vanavond alles aan doen om de Champions League niet te verlaten met een teleurstellend puntenaantal van nul.

Programma:

Club Brugge – Bayern München
Rapid Wien – Juventus

Scenario's:

Poule B:
In misschien wel de lichtste groep van de Champions League dit seizoen groep, is nog niet alles beslist. Het Engelse Arsenal is al lang zeker van de eerste plaats en Ajax stootte in de vijfde wedstrijddag door naar de volgende ronde na een thuiszege op Sparta Praag. De Amsterdamse club eindigt sowieso op de tweede plaats. In Praag staat een spannende wedstrijd te wachten tussen Sparta Praag en FC Thun. De winnaar van dit duel gaat door naar de UEFA Cup, de verliezer neemt afscheid van Europa. FC Thun heeft genoeg aan een gelijkspel om te overwinteren.

Programma:

Arsenal – Ajax
Sparta Praag – FC Thun

Scenario's:

Poule C:
FC Barcelona is in poule C al verzekerd van de eerste plaats en zit bij de laatste zestien. De equipe van Frank Rijkaard is met vijf punten voorsprong op Udinese al ruimschoots geplaatst. De strijd om het tweede ticket is interessant en gaat tussen Werder Bremen en Udinese. De laatste heeft de grootste kans om door te bekeren, slechts één scenario kan dat voorkomen. Panathinaikos is uitgeschakeld in de Champions League, omdat het een slechter onderling resultaat heeft dan Udinese mocht het gelijk eindigen in puntenaantal. Toch doen de Grieken nog volop mee voor een UEFA Cup-ticket.

Programma:

Werder Bremen – Panathinaikos
Udinese – FC Barcelona

Scenario's:

* Onderlinge resultaat tussen Werder Bremen en Panathinaikos beslissend voor de derde plaats - en dus UEFA Cup - in de poule.

Poule D:
Vanavond zal er vooral gekeken worden naar poule D. De groep met grootmacht Manchester United staat nog helemaal open. Elke deelnemer kan nog doorstoten tot de volgende ronde. Villareal - de club van Jan Kromkamp - is als enige zeker van Europees voetbal na de winter, maar zal er alles aan doen om voor het eerst in de historie bij de beste zestien te komen. Manchester United moet een blamage zien te verkomen door een goed resultaat neer te zetten bij Koemans Benfica.

Programma:

Benfica – Manchester United
Villareal – Lille

Scenario's:

** Doelsaldo tussen Villareal en Manchester United zal bepalen wie tweede en derde wordt. Onderlinge resultaat is tweemaal 0-0.

Huidige Poule Standen.