Goderie is talent van het jaar

Sjors (Sj0rSz)
Maartje Goderie is na de finale van de Champions Trophy in het Australische Cranberra uitgeroepen tot talent van het jaar. De 21-jarige hockeyster van Den Bosch kreeg de meeste stemmen van de speelsters die in actie kwamen tijdens dit toernooi. Ook de coaches mochten op iemand stemmen.

Behalve Goderie was er nog een Nederlandse genomineerd, namelijk Ellen Hoog van SCHC. Tevens werd ook de beste speelster van het jaar 2005 bekend gemaakt. Dat was dit jaar wederom de Argentijnse Luciana Aymar. Het was voor de derde keer dat ze deze onderscheiding in ontvangst mocht nemen. En ook hier waren weer Nederlandse vrouwen genomineerd. Dat waren Minke Booij en Janneke Schopman.

Amyar was echter niet alleen de beste speelster van het jaar. Ze werd ook nog eens uitgeroepen tot de meest waardevolle speelster van het toernooi in Cranberra. Sylvia Karres van de Nederlandse hockeyploeg werd topscorer van het toernooi samen met Soledad Garcia uit Argentinië. Beide speelsters maakten vier goals tijdens de Champions Trophy.