Doornbos: "Weer een droom uitgekomen"

Gerbert (Tackleberry)
Robert Doornbos, die deze week een contract tekende bij Red Bull Racing als test- en reservecoureur, is op dit moment een zeer gelukkig mens.

"Ik wil een succesvolle coureur worden in de F1 en we weten allemaal dat dat alleen kan met het juiste materiaal. Wat dat betreft zit ik hier goed, Red Bull mag nu wel beschouwd worden als topteam. Ze hebben Ferrari-motoren en ze halen grote namen bij andere teams weg, zoals Adrian Newey. Dat is natuurlijk ook voor mij positief."

Hoewel er al langer over een plaats bij Red Bull Racing werd geroddeld, was het eerste gesprek pas tijdens het laatste raceweekend van 2005: "We zijn in China gaan praten met Mateschitz. Harry Muermans en mijn vader zijn met hem gaan praten, een beetje een kennismakingsgesprek. Hij wilde me wel eens een kans geven."

Red Bull was echter niet het enige team dat interesse had in de diensten van de Rotterdammer: "Er was ook contact met Toyota, maar je weet nooit hoe snel je groeit om te gaan racen en de plannen van Red Bull zijn heel groot. Net als veel anderen heb ik ook van Williams een aanbod gehad als testrijder, maar ze beginnen meer een privateer te worden. Ik weet niet of ik binnen dat team heel erg had kunnen groeien."

Over zijn rol binnen het team is Robert duidelijk: "Ik ben derde coureur van Red Bull Racing, maar iedereen weet dat er nog wel eens gewisseld wordt bij dit team. In mijn contract staat dat ik bij alle vrije trainingen, kwalificaties en races mee mag doen. Dus als er iets is met de andere coureurs kan ik invallen. Maar het belangrijkste is testen. De kilometers maken, daar gaat het om. De vrije trainingen op vrijdag zijn meer een extraatje, de slagroom op de taart.
Red Bull gaat heel veel testen en het is de bedoeling dat ik de meeste kilometers voor mijn rekening ga nemen. Ze hebben me beloofd dat ik niet stil ga zitten."