Goed rapport voor Verbist na Utrecht-Ajax

Afgelopen zondag kreeg de Belgische scheidsrechter Johan Verbist half Nederland over zich heen na de wedstrijd Utrecht-Ajax. Vandaag echter maakt de Belgische voetbalbond bekend dat het rapport opgesteld door de Nederlandse scheidsrechterscommissie na afloop van de match nochtans wél lovend was voor Verbist.

In de wedstrijd keurde de Belgische arbiter in de slotfase de gelijkmaker van Ajax af en legde het spel niet stil na kwetsende spreekkoren. Maar de voorzitter van de scheidsrechterscommissie van de Belgische voetbalbond verdedigde vandaag Johan Verbist "Ik heb het Nederlandse rapport gekregen en dat is heel lovend voor Verbist" aldus comissievoorzitter Robert Jeurissen. Johan gaat ook heel hard meewerken in de bepaling voor de strafmaat voor Utrecht. In België gaan we heel voorzichtig om met het stilleggen van wedstrijden, maar in Nederland roepen ze ergere dingen. Maar iedereen is tevreden over de uitwisseling. In het buitenland doen onze arbiters het vaak beter dan bij ons. Ze zijn meer ontspannen en slepen geen verleden mee.

De afgelopen dagen was er ook in België heel wat beroering rond de competentie van de scheidsrechters toen de nationale "nr 1" scheidsrechter, Frank De Bleeckere, in de fel beladen Brugse stadsderby tussen Cercle en Club Brugge de winnende goal van Club-speler Balaban goedkeurde ondanks duidelijk buitenspel én handspel van de speler.