Barça wint 'wedstrijd van de vrede'

EnGCatjuh
Barcelona heeft afgelopen dinsdag haar 106e verjaardag op een bijzondere wijze gevierd. In een met 30.000 mensen gevuld Camp Nou werd in de zogenaamde 'wedstrijd van de vrede' een gezamenlijk elftal van Israeliërs en Palestijnen met 2-1 verslagen.

Barcelona moest aantreden tegen een selectie van twaalf Palestijnen en 15 Israeliërs, onder leiding van de bondscoaches van beide landen. De wedstrijd werd gehouden om het saamhorigheidsgevoel tussen de beide volkeren te versterken.

Het idee voor de wedstrijd kwam van de oud-premier van Israel Shimon Peres, die in 1994 de Nobelprijs voor de vrede won. Ook Sean Connery werkte mee aan de wedstrijd. De acteur strijdt al lange tijd voor een betere verstandshouding tussen de beide volken in het Midden Oosten en verrichte daarom speciaal de aftrap van de wedstrijd. Bovendien kreeg hij een shirt van Barcelona met rugnummer 007.

De spelers van Barcelona deden het in de wedstrijd overduidelijk rustig aan. Niet alleen vanwege het toch al drukke programma, ook vanwege het doel van deze wedstrijd: een vernedering zou niet op z'n plaats zijn.

De spits Maxi López had een belangrijk aandeel in de wedstrijd. De Argentijn was gretig om zich te bewijzen en het was dan ook niet vreemd dat hij de overwinning forceerde. Met een hakje leverde hij de assist voor de 1-0, gemaakt door Deco met een mooie lob. Bovendien maakte hij de 2-0 met nog een hakje.

De Israeliër Abas Asuan wist tegen te scoren. Zijn harde schot zorgde voor de 2-1.