Joval verdedigt titel succesvol

Roel (jozef444)
De Nederlandse profbokser Raymond 'Hallelujah' Joval heeft zijn IBO wereldtitel in het middengewicht succesvol verdedigd in Melbourne tegen Shannan Taylor.

De 32-jarige Australiër moest het duel in de tiende ronde staken toen de scheidsrechter het onverantwoord vond om door te gaan gezien de uitputting en pijn die Taylor had. Joval scoorde daarmee zijn 35e zege in 39 wedstrijden en kwam zonder veel problemen uit het gevecht. Iets wat niet van Taylor kon worden gezegd, hij verliet de ring met twee gebroken ribben.

Voor de toekomst verwacht Joval minstens één groot titelgevecht in Amerika. Dat is hem vanuit de daar opererende bonden beloofd. Joval: "In Amerika staat een aantal titelgevechten van de toonaangevende bonden in mijn gewicht op het programma. Daarna zullen alle kampioenen wel weer in een koker worden gestopt en rollen er nieuwe titelgevechten uit."

Wie hij treft maakt de kampioen niet uit. "Ik ga in elk geval niemand uit de weg. Bij mij is iedereen welkom in de ring." Joval vertrekt vanuit Melbourne naar een trainingskamp in New York. Begin december zal hij weer teruggaan naar zijn familie in Nederland en zal hij zoals hij zelf zegt genieten tijdens de feestmaand van zijn overwinning in Australië.


Raymond 'Hallelujah' Joval