Zonta en Panis langer bij Toyota

ElmarO
Vandaag heeft het team van Toyota bevestigd dat Ricardo Zonta en Olivier Panis ook in 2006 deel zullen uitmaken van het team. De onderlinge verhoudingen binnen het team blijven hetzelfde: Ricardo Zonta is opnieuw de vrijdagcoureur.

Zonta maakt sinds 2004 deel uit van de Japanse renstal en mocht na het ontslag van Cristiano da Matta zelfs nog enkele Grand Prix’ rijden. Toen het team Jarno Trulli aantrok werd de Braziliaan weer terug verwezen. Al zit hij daar niet echt mee. “Ik ben erg blij dat mijn contract met één jaar is verlengd. 2005 was erg succesvol en ik hoop dat deze trend zich voortzet.”

Zonta heeft er ook geen oren naar om te gaan racen in een andere klasse. Hij blijft dan liever in zijn huidige rol als testcoureur bij Toyota. “Ik voel dat ik deel uitmaak van een echte familie. Ik pas ervoor om ergens anders te racen en er dan achter te komen dat ik helemaal niet gelukkig ben.”

Zonta zal bij het testwerk dat buiten de raceweekenden plaats vindt worden bijgestaan door Olivier Panis, die aan zijn vierde jaar bij Toyota begint.