Hockeyvrouwen verpletteren Duitsland

Sjors (Sj0rSz)
De Nederlandse hockeyvrouwen hebben opnieuw een overwinning geboekt in het Australische Cranberra. In de tweede wedstrijd van de Champions Trophy werd Duitsland met een 8-1 verslagen. Eerder won Nederland ook al van regerend wereldkampioen Argentinië (2-1).

Tijdens de rust had de ploeg van bondscoach Marc Lammers al een voorsprong van 2-0. De goals werden gemaakt door Lammers en Hoog. In de tweede helft werd de score snel opgevoerd naar 6-0. Verantwoordelijk voor de vier doelpunten waren Schopman, Karres, Van Geenhuizen en Fuchs. Het verzet van de Duitse vrouwen was inmiddels gebroken en Nederland scoorde vrolijk verder. De Duitsers deden nog wel wat terug met een treffer van Stöckel, maar Goderie en wederom Fuchs brachten de eindstand op het scorebord.

"Het was al heel snel 2-0.", aldus bondscoach Lammers. "En dat bleef het heel lang. Kort na rust sloegen we uit een mooie strafcorner toe en daarna was het verzet gebroken. De Duitse vrouwen gingen toen meer tegen zichzelf hockeyen dan tegen ons."