Uitslag Olympique Marseille - SC Heerenveen

Sven (Svensational)
SC Heerenveen is er vanavond niet in geslaagd een punt over te houden aan het UEFA Cup-duel tegen Olympique Marseille. De Friezen kwamen in de slotfase op achterstand door een benutte penalty van Niang.

In het begin van de wedstrijd leek Heerenveen zich goed te houden tegen de Fransen, die elfde staan in de Ligue 1. In het Vélodrome zorgde alleen Niang af en toe voor dreiging bij het Heerenveense doel. Vlak voor rust had de goedkeepende Vandenbussche geluk dat een voorzet van Ribery aanvaller Koke niet bereikde.

Sterspeler Huntelaar, die begeerd wordt door clubs uit binnen- en buitenland, viel in de 30e minuut geblesseerd uit. Heerenveen was aanvallend al niet sterk bezig, en door het wegvallen van Huntelaar werd dit niet veel beter.

Na rust had Heerenveen een paar goede kansen, onder andere Samaras was een paar keer in scoringspositie maar de Griek faalde daadwerkelijk zijn ploeg op voorsprong te zetten. In de eindfase probeerde Niang meerdere malen een strafschop te versieren, en nadat Vandenbussche iets te wild op hem in kwam werd hij op zijn wenken bediend. De Fransman schoot de 1-0 binnen en daarmee was het gedaan voor Heerenveen. Er volgde nog een paar kleine kansen maar het was Heerenveen niet gegund.

Trainer Gert-Jan Verbeek is teleurgesteld: ”Als je kijkt naar de hele wedstrijd, dan hebben wij op de counter de beste kansen gehad. Je roept het over jezelf af dat je verliest. Al was het volgens mij geen penalty.” Heerenveen moet in ieder geval zijn volgende duel tegen Levski Sofia winnend afsluiten, maar is dan ook nog afhankelijk van het resultaat van de andere groepsgenoten.

Olympique Marseille – SC Heerenveen 1-0

90’ Niang/pen 1-0

Scheidsrechter: Ferreira (Por).
Toeschouwers: 16000
Geel:Yildirim, Derveld, Vandenbussche (SC Heerenveen)

Opstellingen:

Olympique Marseille: Barthez, André Luis Taiwo, Méité, César, Delfim, Oruma, Lamouchi (Mnedoza/82), Ribery, Koke (Nasri/60), Niang (Cana/90)

SC Heerenveen: Vandenbussche, Hansson, Breuer, Seip, J.Drost, Derveld (Bruggink/90), H.Drost, Pranjic, Yildirim, Huntelaar (Nilsson/30), Samaras