Porto: 'Met andere coach waren we al geplaatst'

Sjors (Sj0rSz)
Co Adriaanse heeft na de wedstrijd in de Champions League tussen zijn club FC Porto en Glasgow Rangers felle kritiek moeten incasseren van Lourenço Pinto. Deze laatste, lid van de Raad van Toezicht en vertrouwenspersoon van voorzitter Pinto da Costa, geeft de Nederlander de schuld voor de slechte resultaten die de club in Europees verband boekt.

De club uit Portugal staat op dit moment op de laatste positie in poule H van het miljoenenbal. Het laatste duel, tegen Artmedia Bratislava, zal dan ook gewonnen moeten worden, maar ook dit is nog geen garantie om de groepsfase te overleven. Glasgow Rangers mag dan namelijk niet winnen van Internazionale. Als dit wel het geval is, zal FC Porto veroordeeld worden tot het spelen in de UEFA Cup.

"Het is overduidelijk dat het bestuur verschillende spelers van buitengewoon goede kwaliteit heeft aangekocht. Zij zijn in staat om deze groep makkelijk of in ieder geval met moeite te winnen.", aldus Pinto in een interview met Radio Renascença. "De club mag simpelweg niet in een situatie als de huidige verkeren."

Verder begrijpt Pinto ook niet dat Benni McCarthy door Adriaanse niet opgesteld wordt. "Ik snap veel van zijn beslissingen niet. Bijvoorbeeld om McCarthy op de bank te houden terwijl het gelijk staat tegen een ploeg als Glasgow Rangers, die duidelijk veel slechter is. Ik heb geen idee waarom hij hem niet inzet. Adriaanse's handelswijze is me in geen enkel duel bevallen."