Stam en Landzaat hoog op lijstje Ajax

Sjors (Sj0rSz)
Jaap Stam (AC Milan) en Denny Landzaat (AZ) staan hoog op het verlanglijstje van Ajax. Technisch directeur Martin van Geel wil het tweetal halen om voor de nodige ervaring te zorgen bij de Amsterdamse club.

Van Geel heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij meer spelers met een Nederlandse nationaliteit wil aantrekken. "Die brengen minder risico met zich mee dan buitenlandse aankopen.", zei hij in een eerder interview. Behalve de twee eerder genoemde spelers staan ook Ron Vlaar (AZ), Klaas Jan Huntelaar (SC Heerenveen) en Gijs Luirink (FC Groningen) op het verlanglijstje van de Amsterdammers.

Het is echter nog steeds onzeker of één van deze spelers de selectie van Ajax gaat versterken. Stam heeft al eerder laten weten dat hij nog niet terug wil keren naar Nederland. De zaakwaarnemer van Stam, Henk van Ginkel, zei hierover het volgende: "Hij heeft het uitstekend naar zijn zin in Milaan. Mocht hij echter ooit terugkeren naar Nederland, zijn er twee opties voor Jaap: Ajax en PSV."

De komst van Landzaat naar de Amsterdam ArenA ligt nog veel minder voor de hand. De voorzitter van de Alkmaarders, Dirk Scheringa, maakt er een sport van om spelers van AZ niet naar Amsterdam te laten vertrekken, ook al heeft de speler aangegeven dat hij open staat voor een eventuele transfer. Bijkomstigheid is dat ook Real Madrid in de markt is voor de middenvelder. Volgens de laatste geruchten zou hij in de winterstop al de overgang naar Spanje maken.