Uitslag Jong Oranje - Jong Slovenië

Raymond (RayMania)
Jong Nederland heeft zich met een 2-0 zege op Jong Slovenië geplaatst voor het EK 2006. In het Abe Lenstra-stadion was Klaas Jan Huntelaar de grote man. De spits van SC Heerenveen scoorde beide doelpunten.

Na een teleurstellende 0-0 uit de eerste wedstrijd in Celje – Nederland was namelijk beter dan de Slovenen - moest het EK-ticket in Heerenveen worden veiliggesteld. Met de aanwezigheid van de A-internationals Romeo Castelen, Urby Emanuelson en Ron Vlaar moest er van de Sloveense leeftijdgenoten worden gewonnen. Het elftal van Foppe de Haan verloor al in de beginfase van de wedstrijd Castelen met een blessure. De Feyenoorder blesseerde zich bij de eerste grote kans van Nederland aan zijn hamstring. De aanvaller werd al na een kwartier gewisseld voor Quincy Owusu-Abeyie. De stand was op dat moment al 1-0 in het voordeel van Jong Oranje. Ismail Aissati – de revelatie van PSV dit seizoen – combineerde samen met Huntelaar simpel door de verdediging van Slovenië. De spits die in de belangstelling staat van Ajax toonde zich na de vele gemiste kansen van afgelopen zaterdag nu wel koelbloedig: 1-0.

Toch gaf Slovenië na de achterstand niet op. Het ging onder aanvoering van sterspeler Dalibor Stevanovic op zoek naar de gelijkmaker. Enkele keren werden de Slovenen gevaarlijk, maar steeds stond doelman Boy Waterman in de weg of gingen de schoten naast. Met zijn tweede doelpunt gooide Huntelaar het duel na een uur definitief op slot. Op aangeven van FC Utrecht speler Edson Braafheid scoorde hij zijn veertiende treffer voor Jong Oranje, en zijn tweede van de avond. Tien minuten voor het einde ontsnapte Nederland nog aan een strafschop nadat Stevanovic naar de grond ging, maar er werd niet gefloten. Slovenië eindigde de wedstrijd nog met tien man nadat Urbanc zijn tweede gele kaart kreeg gepresenteerd.